Aluatul - Se bat cu telul (sau cu mixerul) toate ingredientele, se lasa aluatul sa se odihneasca 30 de minute si se fac 6 clatite subtiri care se prajesc, pe rand, in untul incins (adaugat putin cate putin). Umplutura - Se prajesc semintele de dovleac - intr-o tigaie fara grasime - si, dupa ce s-au rumenit, se lasa sa se raceasca. Miezul de dovleac dat pe razatoarea mare se prajeste circa 8 minute in untul incins, se adauga usturoiul presat si frunzele de salvie taiate fasii si se mai lasa putin pe foc. Cand s-a racit dovleacul, se amesteca bine cu branza de vaci, galbenusul si semintele prajite. Se iau 2-3 linguri din compozitie si se pun la mijlocul fiecarei clatite, dupa care se pliaza marginile peste umplutura. Se unge o forma termorezistenta cu unt, se toarna in ea smantana acrisoara si se aseaza deasupra clatitele una langa alta. Se dau 20 de minute la cuptorul incins la 200gr., se presara, eventual, cu piperul macinat mai mare si se servesc fierbinti sau caldute.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise