CLATITE PANE CU CARNE DE PUI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 piept de pui;
  • 300 ml lapte;
  • 4 oua;
  • 1 cana cu faina;
  • 3 linguri de pesmet;
  • 1 ceapa;
  • 2 linguri smantana;
  • 300 grame mazare verde;
  • 100 grame unt;
  • 1 legatura marar verde;
  • sare,piper.

Mod de preparare

Se pregateste aluatul pentru clatite,din lapte,2 oua,faina si se fac in asa fel incat sa iasa subtiri;

Carnea se spala,se curata de pielite,se taie bucati;

Ceapa se curata, se toaca,se pune la calit in ulei,iar cand este aproape gata, se adauga carnea,care se lasa sa se rumeneasca putin;

Se scurge de ulei,iar cand s-a racit se da prin masina de tocat,iar compozitia rezultata se freaca cu smantana;

Se asezoneaza compozitia,cu aceasta urmand sa umplem clatitele;

In mijlocul fiecarei clatite,se pune cate 1-2 linguri de umplutura,se impacheteza,se trec clatitele prin ou batut,prin pesmet si se pun la rumenit in ulei,cate 3-4 minute pe fiecare parte;

Mazarea se pune la fiert in apa cu sare,iar cand este gata se scurge de apa si se pune la calit,pentru 5 minute in unt;

Pe un paltou se pun clatitele intr-o parte,in cealalta se pune mazarea,iar peste preparat se presara marar tocat,servindu-se preparatul cald.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise