CLATITE FOI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500 gr faina
  • 700 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 6 linguri ulei masline
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri zahar

Mod de preparare

Se bat ouale cu sarea intr-un castron, adaugandu-se treptat, faina, amestecandu-se continuu sa nu se formeze cocoloase. Se subtiaza compozitia turnand, putin cate putin laptele, pana cand devina ca o smantana lichida. Se aseza pe foc o tigaie sa se infierbante, se unge putin cu ulei, apoi se toarna un polonic din compozitie; se apleaca tigaia in toate partile , pana se acopera complEt fundul. Dupa ce clatita s-a rumenit pe o parte, se intoarce si pe cealalta parte.

Se servesc calde, umplute cu diverse compozitii. Se impaturesc sau se ruleaza

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise