Clatite - desert

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Clatite - desert

Ingrediente

  • 100 g faina
  • 100 ml apa minerala
  • un praf de sare
  • un pliculet zahar vanilat
  • putina scortisoara

Mod de preparare

Daca nu este zi de post puteti adauga un ou si lapte.

Intr-un castron puneti faina,adaugati apa treptat, treptat pentru a evita formarea cocoloaselor,praful de sare,zaharul vanilat,scortisoara si se amesteca bine pana se obtine o compozitie care seamana cu o smantana mai subtire.Se coc intr-o tigaie care sa nu lipeasca. Tigaia se unge cu ulei dupa fiecare clatita.

Pentru umplutura puteti folosi :

gem,dulceata,marmelada,crema de ciocolata,cu branza dulce cu stafide,inghetata,frisca,topping cu diferite arome.

Eu am folosit ca umplutura gem de caise,dulceata de gutui,gem de capsuni,nuca de cocos si frisca ...

Separat am umplut cateva cu miere de albine si miez de nuca...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise