Clatite de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100g faina,
  • 100ml sifon,
  • 50ml ulei,
  • 25g zahar,
  • sare

Mod de preparare

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul, zaharul si sarea.

2 ) Turnam din compozitie cu un polonic intr-o tigaie bine incinsa si unsa cu ulei si rotim ca sa se intinda uniform in toata tigaia.

3 ) Procedam la fel, pana terminam toata compozitia.

4 ) Dupa ce le-am terminat, intindem putina dulceata sau marmelada, apoi le rulam. Pot fi umplute si ca aperitiv cu varza, urzici, spanac etc.

La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor. De aceea, se fac putin mai groase.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise