Clatite de post si gem de portocale.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru clatite:600 ml lapte de soya------15 linguri cu virf de faina----3-4 linguri zahar----un prafulet de sare. Pentru gemul de portocale:4 portocale------5-6 linguri cu virf zahar.

Mod de preparare

Punem laptele de soya in cana mixerului,adaugam 10 linguri cu faina ,zaharul si prafuletul de sare.Mixam bine.Apoi adaugam cele cinci linguri de faina ramase si mixam bine din nou.Lasam sa se odihneasca citeva minute .Int-o cratita antiaderenta punem o lingura-lingurita cu ulei de floarea soarelui si cu un polonic luam din compozitia facuta si punem in cratita.Facem clatitele pe ambele parti la focul mic.Le scoatem pe o farfurie pe toate. Acum luam portocalele le curatam de coaja si pielitele albe,le desfacem si le taiem maruntel .Le punem intr-o craticioara , adaugam zaharul si punem la foc invirtind mereu cca 30 minute ......si asa obtinem gemul de portocale pentru clatitele noastre.Luam fiecare clatita si o umplem cu gem si servim.Pofta buna!!!!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise