Incearca reteta simpla si economica de clatite de post cu apa minerala! Aceste clatite sunt gustoase, usor de preparat, perfecte pentru zilele de post si nu numai.
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga sarea.
Pune si zaharul daca doresti clatitele mai dulci.
Toarna treptat apa minerala si amesteca cu un tel sau cu un mixer pana obtii un aluat omogen si fara cocoloase. Apoi incorporeza treptat si uleiul.
Lasa aluatul sa se odihneasca 20 de minute.
Incinge o tigaie antiaderenta la foc mediu si unge-o cu putin ulei.
Toarna o lingura de aluat in tigaie si roteste-o pentru a acoperi uniform fundul tigaii.
Prajeste clatita timp de 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand devine aurie si se desprinde usor de tigaie.
Continua cu restul aluatului, ungand tigaia cu ulei daca este necesar.
Serveste clatitele calde, cu umpluturi de post, cum ar fi gemuri, fructe proaspete, sirop de artar, iaurturi vegetale sau cu umpluturi sarate precum legume sotate sau pasta de fasole pastai.
Sugestii:
Daca vrei sa adaugi mai multa savoare aluatului, poti adauga si cateva condimente, cum ar fi vanilie sau scortisoara, in functie de umplutura aleasa.
Aceste clatite sunt excelente si pentru preparate sarate, cum ar fi clatite umplute cu ciuperci sau legume. In acest caz nu pune zaharul in compozitie.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise