Spalati si stergeti cu servetul de bucatarie portocalele si lamaia. Trageti cu un cutit ascutit cate o fasie lunga de coaja de pe fiecare dintre ele si taiati coaja bastonase.
Curatati cele 3 portocale de coaja si de pielita alba, rupeti-le felii, puneti-le intr-un castron si presarati peste ele coaja taiata. Turnati romul, adaugati 1/2 de lingurita de zahar si amestecati usor. Acoperiti castronul cu folie de plastic si tineti portocalele la frigider.
Preparati aluatul de clatite: amestecati faina, zaharul si ouale, si turnati laptele putin cate putin, batand usor cu telul. Adaugati sarea, treceti aluatul printr-o sita ca sa nu ramana cocoloase si lasati-l sa se odihneasca o ora la frigider.
Topiti intr-o tigaie 20 g de unt, turnati-l peste aluat si amestecati.
Faceti 12 clatite, ungand mereu cu unt tigaia si asezati-le pe cate-o farfurie. Puneti pe fiecare cate un strat de salata de portocala, presarati-le cu zaharul ramas (si alb, si brun) si serviti-le imediat.
Un sfat util: Pentru a tine calde clatitele, puneti-le una peste alta pe o farfurie asezata pe un vas cu apa clocotita si acoperiti-le cu o folie de aluminiu.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise