Clatite cu mere caramelizate si migdale crocante

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru clatite
  • •1 lingura unt sau margarina Rama, topit(a)
  • •100 ml apa minerala
  • •300 ml lapte
  • •1 lingurita esenta de rom
  • •1 lingurita esenta de vanilie
  • •coaja rasa de la 1 portocala
  • •coaja rasa de la 1 lamaie verde
  • •3 oua
  • •130 gr faina
  • •Un praf de sare
  • •ulei pentru prajit
  • Pentru merele caramelizate
  • •3-4 mere, decojite si curatate de samburi, apoi taiate felii subtiri
  • •1 lingurita mix de condimente pentru prajituri (scortisoara, ghimbir, lamaie si cuisoare)
  • •150 gr zahar
  • •sucul de la 1 portocala
  • •secul de la 1 lamaie verde
  • Pentru migdalele crocante
  • •50 gr migdale, tocate mare
  • •100 gr zahar

Mod de preparare

Pentru clatite, se amesteca faina cu sare si coaja rasa de la citrice. Se adauga ouale, esenta de rom si vanilie si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine. Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare). Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.

Intre timp se amesteca merele feliate cu 1 lingurita mix de condimente, apoi deasupra acestora se toarna sucul de la citrice. Se acopera cu folie si se tin la rece pana se vor praji clatitele.

Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei (se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita). Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita. Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

Pentru migdale, se carameizeaza zaharul intr-o cratita mica, apoi se adauga migdalele. Se toarna compozitia obtinuta pe o tava si se lasa sa se intareasca. Dupa ce s-a intarit, se zdrobeste caramelul.

Intr-o tigaie se pune 150 gr zahar si se caramelizeaza, apoi se adauga merele cu sucul de citrice si se lasa sa fiarba 5-8 minute, apoi se lasa sa se raceasca putin.

Clatitele se servesc cu merele caramelizate si migdalele crocante.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise