Clatite cu finetti si zmeura

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 200 g faina
  • Umplutura:
  • 200 g finetti
  • 200 g gem de zmeura
  • 200 g zmeura proaspata
  • Toping si decor:
  • 50 g ciocolata neagra
  • 50 ml smantana dulce pt frisca
  • esenta rom
  • 1 lingura gem de zmeura
  • cateva zmeurici
  • frunzulite menta

Mod de preparare

Batem usor oule si adaugam laptele, adaugam laptele si omogenizam. Adaugam faina si o incorporam. Adaugam apoi apa minerala putin cate putin pana obtinem un aluat subtire.

Punem aparatul in priza si il lasam pana cand se aprinde ledul. Nu este nevoie sa ungem plita aparatlui Panini Maker Breville deoarece suprafata ei este antiaderenta.

Cu ajutorul unui polonic turnam compozitia pe plita incinsa a aparatului Panini Maker Breville. Capacul va ramane ridicat. (Cand clatita este subtire este mai bine astfel, am incercat sa pun capacul in ideea ca se va coace simultan pe ambele parti, eficientizand astfel timpul, insa in momentul in care clatita s-a copt si am ridicat capacul s-a desprins in doua).

Cand marginile se desprind si se ridica usor in sus clatita este coapta si este semn ca trebuie intoarsa.

Intoarcem clatita cu ajutorul unei spatule.

Intindem finetti, gemul de zmeura si zmeura pasata usor cu o furculita si apoi rulam strans clatita.

Preparam sosul de ciocolata astfel: punem intr-un vas la foc mic smantana dulce pana ajunge pa punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si romul si omogenizam. Pentru servire am asezat pe platou un strat de sos de ciocolata si gem de zmeura apoi asezam clatitele si le garnisim cu sosul de ciocolata. Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise