Clatite cu dulceata de caise

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 l apa minerala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 pahar ulei
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura:
  • dulceata de caise

Mod de preparare

Se mixeaza ouale bine impreuna cu zaharul vanilat, esenta, coaja de lamaie. Se dizolva bicarbonatul in zeama de lamaie si se pune peste compozitia de oua. Se adauga uleiul si apa si se amesteca bine. Apoi se pune si faina, cat sa iasa o compozitia potrivita (groasa cam ca smantana).

Se tine compozitia la frigider cel putin 30 de minute.

Se incinge o tava de clatite, se unge putin cu ulei si se toarna cu polonicul compozitie. Se coc pe o parte aprox 1-2 min si apoi se intorc pe patea cealalta si se tin 1 min (depinde de cum e potrivit focul-sa nu fie prea tare). Se pun una peste alta pe o farfurie intinsa. Cand sunt gata toate se intinde pe fiecare clatita dulceata de caise si se ruleaza.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise