Clatite cu ciocolata si compot de prune

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 45 g de unt,
  • 50 g faina,
  • 5 linguri cacao (praf),
  • 1 varf de cutit sare,
  • 2 oua,
  • 125 ml lapte,
  • 125 ml sirop de catina (sau fructe),
  • 50 ml vin dulce,
  • 200 g prune uscate.

Mod de preparare

Se topeste untul si se amesteca cu faina, 2 linguri de cacao, sarea, ouale si laptele, pana ce se obtine un aluat de clatite, dupa care se lasa circa 30 de minute sa se umfle.

Se pun pe foc siropul si vinul, impreuna cu praful de cacao ramas, si se lasa sa fiarba incet, pana ce siropul devine omogen, dupa care se incorporeaza prunele si se lasa sa se incinga.

Se unge usor o tigaie de teflon, se pune pe foc si cand s-a incins, se toarna un polonic mic cu aluat care se intinde - rasucind tigaia - pe toata suprafata.

Cand clatita s-a rumenit pe partea de dedesubt, se intoarce, se rumeneste si pe partea cealalta si se pune deoparte. Clatitele gata prajite se aseaza una peste alta pe o farfurie si se servesc cu compotul de prune (caldut).

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise