Se pun ouale intr-o oala si se bat. Se adauga faina si zahar. Se amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Am pus initial faina in ploaie dar a facut o groaza de cocoloase, asa ca mai bine sa puneti mai multa faina si sa subtiati aluatul cu lapte dupa. Se toarna putin lapte, se mai adauga faina si se amesteca pana cand aluatul devine omogen. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana subtire.
Se unge o tigaie cu putin ulei si se pune pe foc (se poate aplica metoda servetelului inmuiat in ulei cu care se va unge tigaia). Dupa ce se incalzeste tigaia, se pune aproape un polonic de aluat (in functie si de marimea tigaii) si se intinde pana cand fundul tigaii este acoperit. Se lasa sa se rumeneasca pe o parte (se poate verifica ridicand clatita putin cu o lama de la un cutit sau cu o spatula), dupa care se intoarce si pe partea cealalta prin aruncare sau ajutand-va de cutit.
Dupa ce s-a facut pe ambele parti, se unge cu Finetti. Se decojeste o banana si se pune intreaga la marginea clatitei. Dupa ce se ruleaza clatita pe banana, se taie rondele. Clatitele se pot servi si doar cu ciocolata. Prezentarea nu este chiar atat de stralucita insa gustul a fost foarte, foarte bun.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise