Clătite cu cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g făină
  • 50g cacao
  • 2 ouă
  • 1/2l lapte
  • 1/2l apă minerală
  • 4-5 linguri zahăr (mie imi plac clătitele mai dulci si de obicei pun 4 linguri de zahar în clătitele normale, dar avâand în vedere că am pus cacao care e mai amăruie am adăugat o lingură în plus de zahăr)

Mod de preparare

Într-un vas încăpător se pun ouăle şi zahărul împreună cu 50ml de lapte şi se amestecă bine. Apoi se adaugă alternativ făina, cacaoa (ambele cernute prin sită) şi laptele. Opţional puteţi adăuga şi ceva arome (eu am pus puţină esenţă de rom).

Compoziţia obţinută se lasă să stea 20-30 de minute, apoi se amestecă puţin şi se adaugă un pahar de apă minerală.

Se prăjesc în tigaia unsă cu puţin unt sau ulei. Dacă observaţi că în timp compoziţia din vas se îngroasă prea tare mai adăugaţi puţină apă minerală.

Se pot servi goale (fiind destul de dulci şi aromate) sau cu dulceaţă, cremă, îngheţată,frişcă în funcţie de preferinţe.

Poftă bună!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise