Clatitele:
Ouale le mixam cu un praf de sare si zaharul.
Adaugam uleiul, apoi laptele treptat.
Incorporam cacaoa, apoi faina si praful de copt.
La final punem vanilia si coaja rasa de portocala. Lasam sa se odihneasca 15 minute aluatul la frigider.
Incingem o tigaie, punem un strop de ulei si ungem tigaia.
Punem cate un polonic mai micut din aluat, intindem si rumenim clatitele pe ambele parti.
Cand sunt gata, le scoatem pe un platou.
Crema:
Mascarponele il punem intr-un bol cu smantana rece si zaharul pudra.
Le mixam pana obtinem o crema spumoasa. La final incorporam vanilia.
Caramelul:
Punem o cratita pe foc, turnam zaharul si il lasam pana este topit si prinde o culoare usor maronie.
Adaugam untul, amestecam continuu pana se topeste, apoi turnam frisca lichida.
Dam focul la mic, amestecam si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Dupa acest timp, luam caramelul de pe foc, punem coaja rasa de portocala.
Portocala o decojim si o taiem bucatele.
Pe un platou asezam o clatita, ungem cu crema, punem bucati de portocala. Continuam tot asa pana terminam crema. Deasupra trebuie sa fie o clatita.
Turnam caramel cald deasupra si il lasam sa curga in jos. El fiind cald, va fi absorbit de clatite.
Deasupra presaram putina coaja rasa de portocala si asezam o felie de portocala.
Sa aveti pofta!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise