Clatite cu branza de vaci si caramel, la cuptor

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l lapte,
  • 8 oua,
  • 500 gr branza,
  • 5 linguri zahar + 6 linguri zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 300 ml smantana,
  • 200 gr zmeura,
  • 5 linguri ulei,
  • faina

Mod de preparare

Intai de toate am pregatit clatitele.

Am mixat ouale cu laptele, uleiul, sarea si faina (cam 10 linguri).

In tigaia pentru clatite, incinsa si unsa cu ulei, am pus un polonic din compozitie si am inceput la copt clatitele.

Am mixat branza cu 5 linguri de zahar.

Pe fiecare clatita am pus un strat generos de branza si am presarat zmeura, dupa care le-am rulat strans.

In tava pentru cuptor am pus celelalte 6 linguri de zahar si le-am caramelizat (adica le-am pus pe flacara aragazului, la foc mic pana s-a topit zaharul).

Peste zahar am asezat clatitele si am turnat smantana, dupa care am bagat tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise