Clatite banatene

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • * 5 oua
  • * faina
  • * zahar
  • * zahar vanilat
  • * 300 gr branza proapspata
  • * 200 ml smantana
  • * ulei
  • * apa pt clatite

Mod de preparare

din 2 oua, faina , o lingura de zahar se fac 6 clatite.

Branza se amesteca cu un ou ,zahar si zahar vanilat dupa gust., cu aceasta compozitie umplem clatitele.

batem 3 galbenusuri impreuna cu 3 linguri de zahar, zahar vanilat si smantana. amestecul rezultat se toarna peste clatite puse una langa alta intr-un vaz uns cu ulei ( in cazul meu )

Albusurile ramase se bat spuma cu 2-3 linguri de zahar.

bezeaua se pune deasupra, peste clatitele innecate in sos si se baga la cuptor pt. aproximativ 20 minute

preincalziti cuptorul si lasati-l usor intredeschis cat timp sunt clatitele.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise