Se prepara clatitele dupa metoda clasica,nici nu e cazul sa mai scriu modul de preparare,toata lumea il stie..:),adica se amesteca toata ingredientele,iar la sfarsit se pune faina amestecata cu praf de copt,trebuie sa rezulte o compozitie asemanatoare smantanii lichide ..sunt sigura ca stiti voi mai bine..:)
Dupa coacerea clatitelor,pregatim umplutura:
Branza de vaci se mixeaza,se adauga oul,smantana,zaharul,stafidele,aromele..continuand sa mixam pana rezulta o compozitie omogena,numai buna de umplut clatitele..:D
Se ia fiecare foaie de clatita se intinde pe toata suprafata branza..si se ruleaza ca sarmalele..
Tapetam forma cu unt si le asezam...ideala este o forma dreptunghiulara sau patrata...a mea a fost ovala..dar na, asta sa fie problema..:))
Peste clatite punem cateva bucatele de unt..
Galbenusurile le mixam bine cu zaharul , smantana si zaharul vanilinat..
Se toarna peste clatite..si dam vasul la cuptor la foc moderat pentru cateva minute..pana mixam albusurile..Albusurile se bat si ele bine cu zaharul,asezandu-se mai apoi peste galbenusuri..
Dam vasul din nou la cuptor la foc mic pana se rumeneste bine bezeaua...
Se portioneaza si se serveste cu diverse topping-uri ,zahar pudra..etc..etc..,
Le-am preferat asa simple,doar cu putina ciocolata rasa pe deasupra..:)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise