1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa asa dea in clocot, apoi se ia de pe foc, se acopera si se lasa 30 minute.Dupa cele 30 minute, se ia capacaul jos si se lasa laptele sa se raceasca complet, apoi se inlatura scortisoara.
2. Se amesteca faina cu sarea.Se adauga ouale, romul, esenta de portocale si untul/margarina topit(a) si se amesteca bine.Apoi, se adauga treptat laptele si apa minerala, amestecand continuu pana se va obtine un aluat subtire si omogen(daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Se lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
3. Se incinge o tigaie la foc potrivit, apoi se adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Se toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Se prajesc clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
4. Se servesc umplute cu dulceata, compot, ciocolata topita, fructe caramelizate sau goale, garnisite cu zahar pudra, coniac, miere, sirop de artar sau fructe proaspete.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise