Clatita cu mere la cuptor

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 50 g unt
  • - 4 mere
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 lingurita scortisoara
  • - 3 oua mari
  • - 125 ml lapte
  • - 4 linguri faina
  • - 1/4 lingurita praf de copt
  • - zahar pudra

Mod de preparare

Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi. Amestecati zaharul cu scortisoara. Luati cam jumatate din amestec si puneti peste mere. Intr-o tigaie puneti untul la incins si caramelizati merele pana se inmoaie si devin aurii. Cand sunt gata asezati-le intr-o tava ce merge la cuptor, sau daca tigaia are coada metalica le puteti lasa chiar in ea. Separat, amestecati ouale cu laptele, zaharul si scortisoara ramasa, faina si praful de copt. Omogenizati bine si turnati amestecul peste merele caramelizate. Dati la cuptor, la foc mic, timp de 15-20 minute pana cand este gata. Serviti pudrata cu zahar.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise