Clafoutis cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis cu prune

Ingrediente

  • 1200 g de prune mai tari
  • 20 g de unt
  • 20 g de zahăr brun
  • 20 ml coniac/rom
  • 100 g de nuci mărunţite
  • 3 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 70 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • unt şi făină pentru forma de copt

Mod de preparare

Se pun în tigaie untul, 20 g de zahăr si prunele fără sâmburi, tăiate pe jumătate. Se lasă 5 minute, se toarnă coniacul şi se stinge focul.

Se unge cu unt, se presară faina într-o forma de copt. Se presară nucile măcinate.

Se toarnă prunele în formă.

Se bat ouăle întregi cu 50 g de zahăr, se amestecă făina, apoi laptele. Aluatul moale obţinut se toarnă peste prune. Se dă la copt.Eu l-am copt destul de mult ca au lasat suc prunele, dar e bun. Se consumă călduţ.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise