Clafoutis cu cirese

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura zahar tos
  • 200 ml frisca nebatuta
  • 200 ml lapte
  • 20 g unt
  • 2 linguri lichior de cirese/fructe
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Se spala ciresele si li se scot samburii, lasand zeama sa se scurga intr-un bol. Intr-un castron se bat bine ouale cu zaharul pudra, zaharul vanilat si putina sare. Se incorporeaza faina, se dilueaza amestecul, adaugand putin cate putin lapte si frisca nebatuta si se parfumeaza cu lichiorul de fructe si zeama de la cirese. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, se asaza ciresele, peste ele se toarna aluatul, se baga in cuptorul incins si se lasa sa se coaca circa 40 de minute. Se scoate prajitura din cuptor, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste calduta sau rece

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise