Clafoutis cu capsune si zmeura

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 55g unt
  • 400g capsune
  • 200g zmeura
  • 60g faina
  • 50g pudra de migdale
  • 100g zahar
  • O lingura cornstarch/cornflour/amidon
  • 3 oua mari
  • 185ml lapte
  • O lingura de rom (optional)
  • Zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Ungeti o tava din ceramica de 20x20, dar mai inaltuta, cu o lingura de unt. Topiti restul de unt ramas la foc mediu si puneti deoparte.

Spalati capsunele si zmeura, scurgeti, dar atentie sa nu le zdrobiti. Stergeti-le de apa cu un servet. Taiati capsunele in doua daca sunt prea mari.

Dati la robot faina si pudra de alune pana devin fine. Adaugati zaharul, cornstarch sau amidon daca nu aveti si amestecati bine.

Adaugati ouale pe rand. Puneti untul si laptele si o lingura de rom optional. Trebuie sa iasa ca aluatul de clatite la consistenta.

Puneti fructele la baza tavii, apoi turnati peste aluatul.

Dati la cuptor incins la 180grade pentru 40 de minute. Lasati sa se raceasca si presarati cu zahar pudra.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise