Ardeii se spala , se taie rondele si se spala bine pentru a se indeparta toate semintele . Dovleceii se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie cubulete mici, iar morcovii dupa curatare, spalare se taie pe jumatate , apoi fiecare jumatate se taie felii subtiri .Intr-o oala turnati un pahar otet , doua pahare apa si puneti la fiert. Cand solutia a inceput sa fiarba , opariti (nu fierbeti ) mai intai morcovii, dovleceii, apoi ardeii. Dupa oparire ii lasati sa se scurga in site separate. Dupa ce se scurg rasturnati intr-un vas ardeii, morcovii si dovleceii si ii amestecati usor.Asezati in borcane si pregatiti o alta solutie (saramura) tot din doua parti apa si una otet, sare , zahar, seminte de mustar dupa gust si se toarna fierbinte peste legumele din borcane .Borcanele se inchid ermetic si se tin acoperite pana a doua zi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise