1.Se desprind piciorusele de palarii,apoi se spala si se lasa sa se zvante un pic. Palariutele se sareaza in interior si se ung cu un pic de ulei de masline apoi se dau la cuptor pentru 10-15 minute sa se inmoaie un pic.
2.Intre timp zarzavatul curatat si spalat se taie in cubulete mici,piciorusele ciupercilor se taie si ele tot cubulete, cartoful fiert la fel, se taie in cubulete mici, costita se taie si ea tot in cubulete mici.
Se incinge un pic de ulei de masline apoi se caleste la foc iute, un pic, pieptul tocat impreuna cu costita, cca.5 minute, amestecand continuu, pana ce carnea se albeste apoi se scoate cu o lingura pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie se caleste la foc iute legumele taiate cubulete iar cand incep sa capete o culoare sticloasa se adauga si pieptul cu costita, cartoful taiat cubulete, se potriveste de sare, se da tigaia la o parte si se adauga busuiocul, mararul si patrunjelul taiat fin.
3.Ciupercile care au fost un pic coapte la cuptor se infasoara in cate o felie de pastrama haiduceasca apoi se prind capetele in scobitori. Se umplu cu umplutura din tigaie, presarand si cateva cubulete mici de cascaval ce va tine umplutura legata si se dau la cuptor cca.15 minute. Se servesc calde.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise