Ciupercute cu oua ochiuri

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 4 cepe
  • 1 capatana mica de usturoi
  • ardei gras rosu si verde
  • 250 ml suc de rosii
  • 1 cescuta de apa
  • 4-5 linguri ulei
  • boia
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar
  • 2 ouă

Mod de preparare

Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute.

Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate.

Le lasam sa fiarba acoperit in suc propriu pentru 10 minute, dupa care punem sucul de rosii, apa, boia, condimentam cu sare si piper dupa gust si dam cratita la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana sosul scade si se ingroasa.

Intre timp pregătim uleiul pentru oua și când sunt gata, le punem printre ciuperci.

La sfarsit adaugam marar verde tocat. Servim tocanita alaturi de mamaliguta. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise