Ciuperci Paris marinate (Conserva de cogumelos)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 gr. ciuperci Paris proaspete
  • 500 ml otet de vin alb sau vin alb
  • 250 ml apã
  • 4 cãtei de usturoi
  • 1 crengutã de rozmarin
  • 400 ml ulei de mãsline
  • piper negru boabe
  • coajã de lãmâie
  • 1 lingurã oregano sau ervas provence (amestec de ierburi)
  • nu se pune sare!

Mod de preparare

Desi este mai comod sã cumpãr conserva sau chiar sã folosesc numai legume proaspete, dupã 9 ani departe de tarã si de "obiceiurile sfinte" a oricãrei gospodine românce, vã prezint o retetã tipic portughezã de ciuperci.

Aici se pune pe masã ca aperitiv sau putem folosi la prepararea fripturilor la cuptor, sosurilor...

1)Curãtã si ia jos cojita finã a ciupercutelor.

2)Pune pe foc o oalã cu otetul, apa, usturoiul întreg si boabele de piper; lasã sã fiarbã.

3)Adaugã ciupercile si lasã sã fiarbã din nou, timp de 10 min.Lasã la scurs sã se rãceascã.

4)Pune ciupercile scurse intr-un borcan sterilizat cu rozmarin si coaja de lãmâie.

5)Încãlzeste uleiul de mãsline pânã ajunge la temperatura de 75ºC. Toarnã peste ciuperci.

6)Pune oregano si amestecã bine totul. Srânge bine capacul si pune la fiert conserva într-o oala cu apã cca. 25 min.

Nu se deschide 1 lunã, pt. a pãstra bine aromele.

Sper sã vã placã :)

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise