Ciuperci pane umplute cu cremă de brânză

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru 5 persoane)
  • •cca 800-1000 gr. ciuperci champignon proaspete de dimensiuni mai mici (eu am avut 20 bucăți)
  • •200 gr. telemea de vacă
  • •80 gr. cașcaval
  • •4 ouă
  • •1 legătură mărar verde
  • •2 fire ceapă verde
  • •¼ ardei gras roșu
  • •100 gr. făină
  • •120 gr. pesmet
  • •ulei pentru prăjit (aprox. un pahar)
  • •sare, piper (după gust)

Mod de preparare

-Se spală ciupercile, se îndepărtează piciorușele și se lasă să se scurgă și să se usuce bine pe șervețele de hârtie de bucătărie.

-Se spală mărarul, ceapa verde, ardeiul gras și se taie mărunt.

-Cât timp se zvântă ciupercile ne ocupăm de umplutură: într-un castron se rade brânza și cașcavalul pe răzătoarea mare, se adaugă legumele tăiate mărunt (ceapa verde, mărarul, ardeiul), 2 ouă, sare, piper după gust și se amestecă toate ingredientele până rezultă o cremă omogenă.

-Se umplu ciupercile (bine uscate) cu crema de brânză, se unesc câte două îndepărtându-le surplusul de umplutură și fixându-le cu scobitori.

-Se pregătesc separat 3 vase cu: făină, cele 2 ouă (rămase) bătute cu un praf de sare și piper, pesmet.

-Perechile de ciuperci se trec fiecare prin făină, ou, pesmet în această ordine.

-Se pune uleiul la încins într-o tigaie, iar când acesta este suficient de fierbinte se prăjesc ciupercile astfel pregătite, câteva minute pe fiecare parte, cât mai uniform.

-Ciupercile pane prăjite se scot pe șervet de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.

-Se servesc imediat, calde, alături de roșii sau salata preferată, dar sunt la fel de bune și reci. Se pot servi ca antreuri (calde sau reci) sau gustări delicioase, în orice moment doriți.

Mai multe detalii și explicații găsiți pe: https://vickysrecipes.wordpress.com/

Poftă bună!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise