Ciuperci in unt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Ciuperci in unt

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • - 500 grame palarii de ciuperci Champignon (dimensiune mica)
  • - 3-4 legaturi mari de ceapa verde
  • - 4 linguri de smantana
  • - un pahar vin alb
  • - jumatate pachet de unt
  • - mustar boabe
  • - sare

Mod de preparare

Folositi o cratita sau (daca este posibil) o tigaie adanca. Se topeste tot untul, apoi se adauga palariile de ciuperci curatate si spalate, dar intregi. Se calesc in unt, sub capac, amestecand ocazional pana cand capata o culoare mai inchisa (10 min). Se adauga ceapa verde tocata marunt. Dupa ce aceasta se caleste, adaugam vinul, iar peste inca 5 minute smantana si mustarul boabe. Se sareaza dupa gust.

Consistenta finala trebuie sa fie ceva mai tare, ca si cum s-ar fi adaugat faina asadar trebuie sa lasati tigaia pe foc pana cand ajunge sa arate astfel.

Poate fi consumata ca atare, cu mamaliga, sau langa friptura.

Pofta buna!

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise