Ciupercile \"champignon\" daca nu sunt foarte murdare de pamant,eu nu le spal,in schimb le rup pielita care o au deasupra.Asa evit sa lase multa apa la prajit.Dupa ce am aplicat aceasta operatie pt ciuperci,curatam ceapa si o taiem marunt,urmand sa o calim cu 2 linguri de ulei.Cand ceapa este aurie se adauga cipercile taiate dupa plac ,se adauga sare si se lasa pe foc pana scade zeama proprie a cipercilor.Intre timp ,intr-un castron,se amesteca smantana cu lingura de faina,un praf de sare si un pic de piper negru macinat.Cand ciupercile sunt gata,se adauga acest amestec de smantana cu faina si se mai alsa 2-3 minute la foc mic
,amestecand continuu.Daca sosul rezulta a fi prea gros,puteti adauga un pic de lapte cald.Cand este cald sosul trebuie sa fie un pic mai subtire,pt ca atunci cand se raceste,datorita fainii ,se mai ingroasa.Se serveste dupa palcul dumneavoastra ornat cu frunze de patrunjel sau alte ingrediente.Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise