Ciuperci cu smantana

Ingrediente

  • 0,5 kg ciuperci
  • 250 ml smantana grasa
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • marar
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam ciupercile si le tocam cubulete. Calim ciupercile in doua trei linguri ulei apoi le scoatem si le lasam deoparte.

Intr-o craticioara incingem untul si punem ceapa taiata in doua. O lasam doar cat sa-si elibereze aromele apoi o scoatem.

Stingem cu o lingura de faina untul incins si adaugam putin cate putin smantana mestecand continuu ca s anu se taie. Va recomand sa folositi o smantana mai grasa de cel putin 20%.

Dupa ce sosul a devenit omogen, adaugam ciupercile , asezonam cu sare si piper , si mai dam intr-un clocot. Presaram marar verde tocat marunt. Sunt foarte bune calde cu mamaliguta.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul Caietulcuretete.com.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise