Ciulamaua bunicii

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 ciocanele de pui
  • 1 kg de ciuperci champignion
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei
  • 3 linguri varfuite de faina

Mod de preparare

Curatam ciupercile de pielita, le spalam si le feliem.

Ciocanelele de pui se pun la fiert cu 1,5 l de apa si o lingurita de sare, se spumeaza, apoi se adauga peste ele ciupercile feliate. Se lasa sa fiarba inca cca 20 minute, dupa care se trag de pefoc. Se scot ciocanelele de pui, se lasa sa scurga de supa si le prajim in ulei, apoi le scoatem pe o farfurie. Uleiul ramas il turnam intr-o craticioara cu fund gros, adaugam faina, amestecand continuu cateva secunde cat sa maroneasca un pic faina. Dam de pe foc la o parte si turnam cate putina supa fierbinte, amestecand cu putere, continuu pana se leaga ca o crema, apoi adaugam iarasi si amestecam si procedama asa pana incorporam toata supa si obtinem ciulamaua cremoasa, fara cocoloase si legata. Adaugam si ciupercile ramase si punem cratita la loc pe foc si lasam sa dea in cateva clocote, apoi potrivim de sare si piper dupa gust. Se serveste fierbinte, cu paine sau mamaliga, iar daca preparam ciulamaua fara ciocanele si folosim doar ciuperci, este o mancare delicioasa si satioasa de post.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise