Ciulama de teci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • cateva fire de verdeata (patrunjel si marar);
  • 10-15 pastai de fasole verde;
  • 1 ceapa uscata;
  • 1 legatura ceapa verde;
  • 4 linguri cu varf cu faina (1 lingura/portie);
  • 1 litru de lapte.

Mod de preparare

Se taie marunt ceapa uscata, ceapa verde, verdeturile si pastaile de fasole verde.

Se pune o lingura de ulei la incins cu un praf de sare. Se pun la calit ceapa, verdeata si fasolea un minut, apoi se adauga o ceasca cu apa, se pune capacul si se inabusa. Cand scade apa, se mai completeaza cu apa. Se fierbe astfel inabusit cam 15-20 de minute, pana se fierbe fasolea.

In acest timp, se pune laptele separat la fiert intr-un vas. Cand fierbe, se ia focul.

Dupa ce s-a fiert fasolea, se adauga in cratita 4 linguri cu varf cu faina si se stinge totul cu lapte.

Laptele se pune cu polonicul, nu tot odata, ci cate un pic, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.

Se subtiaza dupa gust. Cand clocoteste, este gata.

Se serveste cu mamaliga calda.

Numar de portii: 4

Pofta Buna!

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Aripioare de pui la cuptor. Reteta simpla, delicioasa si foarte usor de preparat

Prepara aripioare de pui la cuptor cu boia, usturoi, sare si piper. O reteta simpla, delicioasa si foarte usor de facut,...

Chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi. Reteta delicioasa si usor de preparat

Descopera cum sa prepari chiftelute de pui in sos de rosii cu piure de cartofi, o reteta delicioasa si usor de preparat....

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise