Mai intai vom prepara supa de pui. Se spala puiul si apoi se pune la fiert intr-o oala de 3 litri cu apa. Cand incepe sa fiarba, se adauga un varf de lingurita cu sare.
Se ia spuma, dupa care se adauga o ceapa, un morcov si ardei gras si patrunjel. Cand fierb toate, se adauga si Delikat.
Cand supa este gata, luam focul si incepem sa pregatim ciulamaua.
Se pune putin ulei la incins si adaugam 4 linguri cu faina, se rumeste usor, cat sa prinda un galben-auriu, apoi se stinge cu supa. Se amesteca, adaugand supa continuu pana se formeaza ciulamaua. Avem grija sa turnam cu polonicul doar lichidul, fara legumele din supa. Le puteti pune cu o strecuratoare, daca va este mai usor. Se adauga supa in functie de cat dorim sa fie de subtire ciulamaua.
Cand clocoteste, este gata. Se ia focul.
Se taie fasii pieptul de pui si se adauga in ciulama si se amesteca. Se decoreaza cu patrunjel tocat.
Se serveste cu mamaliga calda.
Nota: Numar de portii: 4 (daca doriti mai multe portii, mariti numarul de linguri de faina. Eu am pus 1 lingura de faina per portie)
Pofta Buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise