Potarnichile se fezandeaza 2 zile in pene, apoi se curata de pene. Se parlesc putin pe facara, se scot maruntaiele, se indeparteaza capul, se spala si se taie in patru sau in doua depinde cat este de mare.
Se pun la fiert bucatile de potarnichi in apa rece, se arnca prima apa dupa ce a iesit toata spuma, se spala din nou si se pune iar la fiert in apa rece. Se indeparteaza spuma pe care o mai fac si apoi se pune putina sare si uleiul. Se acopera si se lasa la foc mic.Dupa un timp (cand incepe carnea sa se patrunda se adauga ceapa tocata sau data pe razatoare si vinul. Cand carnea este fiarta se pune usturoiul pisat, piperul, se mai lasa la fiert apoi se adauga faina desfacuta in apa rece care se toarna peste carne printr-o strecuratoare ca sa nu faca cocoloase. Se amesteca bine, se mai dau cateva clocote ca sa fiarba si faina, se potriveste de sare si se pune putin marar tocat.
Se serveste cu mamaliguta calda cu marar verde deasupra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise