Ciulama de ciuperci cu mere a la Tradaro

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 1/2 kg ciuperci
  • * 4 mere
  • * 50 g unt
  • * 50 ml ulei
  • * 7-8 catei de usturoi
  • * 8 linguri pline faina
  • * 2 l apa
  • * 1/2 lingurita cimbru praf
  • * 1/2 lingurita piper praf
  • * sare
  • * frunze patrunjel proaspat
  • * frunze busuioc proaspat

Mod de preparare

- La ciuperci li se rup coditele si se spala foarte bine, apoi se pun la fiert in apa rece cu un praf de sare.

- Intr-un alt vas se pune apa, faina, usturoiul tocat marunt, uleiul, 1/2 lingurita cimbru praf, sare si se pune la foc potrivit si se amesteca mereu, Dupa ce compozitia s-a ingrosat si a dat 2-3 clocote se trage de pe foc.

- Ciupercile dupa ce au fiert se scurg de apa si se taie in cubulete sau dupa pofta inimii si se pun in compozitia cu faina.

- Merele curatate de coaja si seminte, se taie in cubulete si se pun si ele in compozitie, se adauga untul si piperul, se pune pe foc si se lasa sa fiarba 10-12 minute amestecand mereu pentru a nu se prinde pe fundul vasului.

La servire se pun frunze de patrunjel proaspat si frunze de busuioc proaspat tocate marunt si se serveste fierbinte cu mamaliguta.

Se mai adauga suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise