Ciulama de ciuperci

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg ciuperci pleurotus;
  • 1 ceapa medie;
  • 2 linguri faina;
  • 50g unt;
  • 1 paharel smantana;
  • 1 paharel lapte;
  • patrunjel verde;
  • zeama de lamaie;
  • sare;
  • piper;

Mod de preparare

Ceapa tocata marunt se caleste in unt 1 - 2 minute, ca sa-si dezvolte aroma.

Se adauga ciupercile bine spalate si taiate felii mari, sare si piper dupa gust. Se fierb la foc mic acoperite aproximativ 30 minute.

Se freaca bine faina cu smantana si 1 pahar mic lapte rece ca sa se formeze un sos nu prea gros.

Sosul se toarna peste ciupercile fierte si se lasa sa dea cateva clocote.

Se drege cu zeama de lamaie si patrunjel si se serveste cu mamaliguta fierbinte.

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise