Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special pentru ca baietii mei cand auzeau de “sos alb” ziceau la unison “pas…vrem sos rosu!!!!” Si uite-asa, sosul rosu a fost domnitor la noi in casa, chiar daca eu mai visam din cand in cand la cel alb! Stiti cum e, daca pregatesti doar pentru tine, parca nu prea iti vine sa te apuci de treaba, nu? Eeeeei, dar iata ca s-a intors roata: am zis “pan-aici!”, si-am pregatit rapid minunatia aceasta de ciulama de ciuperci…si culmea, s-a si mancat urgent, de n-a mai ramas nimic in farfurie! Va imaginati bucurie ce-a fost pe mine:)
Mod de preparare:
Se spala ciupercile, se curata de picioruse, iar palariile se taie felii, dupa care se fierb in abur 10 minute, pana se inmoaie.
Intre timp se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa si se caleste 2-3 minute, pana devine sticloasa. Se adauga 50 ml lapte, se lasa sa se infierbante, dupa care se adauga smantana. se omogenizeaza bine si se mai lasa 1 minut pe foc. Se adauga ciupercile fierte si scurse, se lasa inca 3 minute pe foc.
Separat, se amesteca intr-un bol amidonul cu laptele ramas. Se toarna compozitia aceasta peste ciupercile de pe foc si se mai fierb 2-3 minute, pana se ingroasa compozitia. Se stinge focul, iar mancarea se asezoneaza cu sare si piper alb.
Se serveste imediat, cu mamaliguta calda..si eventual ardei iute.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise