Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio

Mod de preparare

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.

Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.

Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.

Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.

Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.

Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.

Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.

Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.

Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.

Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.

La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.

Servim cu ardei iute.

Cine doreste o mai poate acri putin.

Pofta mare sa aveti !!!

POZE: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/02/ciorba-ungureasca-cu-galuste-din-cartofi.html

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise