Ciorba taraneasca de fasole

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov;
  • 1 ceapa;
  • 1 ardei gras;
  • 2 lingurite Delikat legume;
  • Sare dupa gust;
  • o cana de rosii cubulete la cutie;
  • Verdeata.

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

Dimineata, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.

Cand este aproape fiarta, se adauga 1 morcov dat prin razatoare, o ceapa taiata marunt, un ardei gras, sare dupa gust, 2 lingurite Delikat legume.

Cand este totul fiert, se caleste separat o ceapa, peste care se adauga o cana de rosii cubulete la cutie.

Se da cateva clocote, se toarna ceapa cu rosiile in ciorba.

Se mai lasa 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se decoreaza cu verdeata si se serveste cu crutoane si muraturi de sezon.

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Pofta Buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise