Aceasta ciorba se mai cheama si "Ciorba de burta falsa". Luam pieptul de pui si il curatam de eventualele pielite si il spalam de singe.Morcovii,telina,ceapa si cartoful le curatam de coji si le spalam bine. Ardeiul gras il taiem in 2 si il curatam de cotor si seminte. Dupa care le punem toate la fiert intr-o oala cu circa 4 L de apa si o lingura de sare. Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora, indepartind spuma cind este si de cite ori este nevoie.Cind totul este fiert, luam oala de pe foc,scoatem totul intr-un castron si lasam sa se raceasca putin.Dupa care curatam ardeiul de coaja si il taiem cubulete mici.Pieptul de pui il rupem in fisii mai mici(nu il taiem) si il punem inapoi in oala impreuna cu ardeiul si dam la foc mic. Restul legumelor (ceapa,morcovi,telina si cartoful),le dam prin blender pina devin o pasta (cine vrea le poate taia si cubulete mici), diluam cu putina supa si le bagam in oala si marim putin focul. Daca folosim smantana si iaurt (trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei), le punem intr-un castron si le amestecam bine, dupa care cu un polonic mic punem peste cite putina supa din oala si amestecam bine, pina cind devine fierbinte, dupa care le golim in oala si amestecam bine si lasam sa dea un clocot. Intre timp curatam usturoiul de coji si il pisam cu putina sare si cind ciorba incepe sa clocoteasca, il varsam in oala. Lasam sa mai dea un clocot dupa care dam focul la mic si introducem zeama de la o lamaie si patrunjelul tocat marunt, potrivim de sare si eventual putem acri cu otet (eu prefer sa o acresc in farfurie), stingem focul si ciorba este gata.Se serveste calda cu ardei iute.Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise