Ciorba radauteana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • (pentru o oala de 5L)
  • 1-2 piepti de pui dezosati
  • 2 morcovi
  • doua cepe
  • o radacina de patrunjel
  • o telina potrivita
  • 200 gr smantana cu minim 20% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 4 catei de usturoi pisati
  • o legatura de patrunjel verde tocat marunt sare

Mod de preparare

1. Punem pieptul intreg la fiert in oala cu apa. Spumam dupa ce da in clocot, apoi adugam legumele taiate in bucati mari. Condimentam cu putina sare si lasam la fiert pana se inmoaie bine.

2. Scoatem pieptul si legumele din zeama in care au fiert. Pieptul il taiem fasii subtiri, apoi il adaugam inapoi in oala iar legumele le pasam sau le dam pe razatoarea mica, cu exceptia cepei pe care o aruncam, si le punem si pe ele in oala. Dam din nou in clocot cateva minute si condimetam cu sare dupa gust.

3. Smantana o batem bine cu galbenusurile, adaugand un polonic de supa racorita. Oprim focul, lasam ciorba sa se racoresca 2-3 minute si apoi adaugam amestecul de smantana cu galbenusuri. Amestecam bine, adaugam usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.

4. Servim dreasa cu otet sau lamaie si smantana amestecata cu usturoi pisat.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise