Ciorba de vita a la grec

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 grame carne de vita/vitel;
  • 200 grame morcov;
  • 150 grame albitura (pastarnac, patrunjel, telina);
  • 50 grame orez;
  • 3 oua;
  • zeama de lamaie;
  • 1 legatura de patrunjel verde;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Carnea se curata de pielite si grasime, se taie bucati mici,patrate si se pune la fiert in 3 litri de apa cu putina sare. Cand a fiert se adauga zarzavatul, curatat in prealabil, intreg si se mai lasa la foc pentru 20-30 minute.
Cu o paleta se scoate carnea si zarzavatul, se strecoara supa, se pune din nou la fiert, adaugandu-se orezul.In timpul fierberii orezului, se adauga carnea si legumele taiate cuburi. Cand a fiert si orezul, se verifica d.p.d.v. al gustului, se asezoneaza mancarea, se inchide focul si se adauga oul batut si amestecat cu lamaie si zeama calduta din ciorba.
Se presara cu verdeata taiata marunt.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise