Se pune ciolanul sa fiarba in 3 litri de apa rece cu putina sare, 50-60 minute, la foc mic cu capac.
Intre timp se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartoful se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma cartoful si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 2 litri de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba.
Cand carnea este foarte moale se scoate ciolanul pe o tava, se scot oasele si se portioneaza.(vezi video) Adaugati peste ciorba zeama de la ciolan (cata doriti, nu trebuie neaparat toata).
Lasati sa mai fiarba 20 minute, dregeti gustul de sare, piper. In supiera adaugati ciorba fierbinte, bucati de carne, garnisiti cu frunze de leustean.
Cine doreste o poate drege cu smantana si o poate acri cu otet direct in farfurie. E delicioasa cu ardei iute.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise