Ciorba de vara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cepa potrivita
  • 2 morcovi
  • pastarnac sau patrunjel radacina
  • 2 rosii marisoare
  • telina (radacina si frunze)
  • 1 dovlecel
  • o mana de fasole verde (pastai)
  • o mana de mazare boabe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • fidea
  • bors (1 - 1,5 l)
  • delikat (1-2 linguri - dupa gust)
  • sare
  • 1 lingura de pasta de tomate (daca este cazul) pt. culoare
  • 1 - 2 oua
  • 1 legatura de leustean

Mod de preparare

Se splala, se curata zarzavatul si se taie cubulete.

Se caleste putin tot zarzavatul intr-o lingura de ulei, se toarna apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie. In timp ce fierbe zarzavatul, se pot adauga tulpinite de leustean tocate mmarunt (ii da un gust f. bun). Se adauga delikatul si se sareaza dupa gust.

Se incalzeste borsul separat si se toarna peste zarzavat, se bat 2 oua si se pun in ciorba (zdrente). Se toaca leusteanul si se presara deasupra dupa ce se stinge focul.

Se poate consuma calda sau rece.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise