Ciorba de pui a la grec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • 1 kg pui,
  • 2,5 I apa,
  • 200 g morcovi,
  • 200 g albitura,
  • 100 g telina,
  • 200 g ceapa,
  • 100 g orez,
  • 250 g smantana,
  • 50 g faina,
  • 3 oua,
  • 100 ml ulei,
  • 5 g sare de lamaie,
  • otet,
  • 50 g patrunjel,
  • 50 g marar,
  • sare.

Mod de preparare

Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat.

In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si apoi carnea.

Se pregateste sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smintina frecata si faina cu adaos de zeama de la ciorba.

Se amesteca bine compozitia si se adauga in vasul cu ciorba, continuindu-se inca 5 minute fierberea. Se potriveste gustul cu sare si sare de lamiie dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise