Intr-o oala de 3 litri, se pun 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Ceapa taiata pestisori, morcovul dat prin razatoarea mica si pleurotusul taiat fideluta se arunca peste uleiul incins, in ordinea de mai sus.
Se calesc usor. Se stinge totul cu 2 litri de apa calda. Se pun in oala care inca nu fierbe, boabele de piper, foaia de dafin, o lingura de faina desfacuta in apa rece, o lingurita de sare si gogosarii taiati fideluta. Se lasa la fiert 20 minute. Se inchide focul. Se drege cu 2 catei de usturoi fara coaja, zdrobiti cu latul cutitului si smantana. Se amesteca continuu pana la omogenizare. Eu am folosit smantana grasa 15 %. Otetul cu care se acreste ciorba este cel in care am marinat gogosarii din toamna. De ce? Pentru ca in el au fost macerate foarte multe mirodenii: enibahar, boabe de mustar, boabe de coriandru, dafin, piper negru si rosu, sare, zahar, cuisoare.
Se serveste fierbinte cu ardei iuti si un pahar de vin rosu.
Usoara, ieftina si foarte gustoasa!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise