Ciorba de peste cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -peste cu os sau file (in jur de 500 gr)
  • -3 morcovi
  • -1patrunjel
  • -1 ceapa mica
  • -2-3 catei usturoi
  • -4 cartofi
  • -2 rosii decojite
  • -200 gr varza
  • -1 lingura ulei
  • -2 cm ghimbir
  • -sare
  • -piper
  • -2.5 l apa
  • -2 foi dafin

Mod de preparare

Curatam ,spalam si taiem legumele in bucati uniforme . Ghimbirul il taiem in cateva felii si il punem deoparte . Ceapa solzisori ,iar usturoiul il pisam cu spatele unui cutit.

Pestele (eu am avut o bucata mare de coada de peste ) il spalam bine in apa rece si il punem la fiert in 2.5 litri cu sare si 2 foi de dafin.

Daca folositi peste file atunci aceasta operatiune nu mai este necesara.

Lasam sa fiarba pana cand putem alege carnita de pe oase. Strecuram supa si lasam deoparte .

Intr-o oala punem la incins uleiul si ghimbirul, il lasam sa isi lase aroma si apoi il scoatem . Adaugam ceapa si o calim . Punem morcovul, patrunjelul si telina si le lasam cateva minute . Peste ele turnam supa de peste (pe care am lasat-o deoparte) si lasam sa dea in clocot . Adaugam varza , cartoful si usturoiul . Lasam sa fiarba pana se inmoaie legumele .

Pana se fierb legumele curatam carnea de peste de oase .

Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete , asezonam cu sare si piper si punem carnea de peste . Lasam sa dea cateva clocote si oprim focul. Presaram deasupra patrunjel verde .

La servire se adauga zeama de lamaie , smantana sau mujdei de usturoi.

Pofta buna.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise