Ciorba de peste

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un cap de peste crap sau doua/trei mai mici
  • peste mai mic rosioara, caras cam 5-6 bucati
  • doi morcovi mici, o albitura, o ceapa medie, o telina mica, un ardei verde gras si putin ardei iute rosu, verdeata(leustean, patrunjel), sare, un borcan de 800g rosii in bulion,o ceasca de orez, 1/2l zeama de varza sau bors (dupa gust).

Mod de preparare

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute) taiat tot cubulete peste care se adauga restul de zarzavat pana ce uleiul capata putina culoare, mai ales de la morcov.Se stinge cu trei litri de zeama strecurata de la pestele mic fiert pana s-a sfaramat. Se lasa pana ce a fiert zarzavatul si se adauga rosiile in bulion si capul de peste. Cand capul de peste este jumate fiert se rastoarana si orezul inmuiat. Separat se da in fiert zeama de varza sau borsul si se adauga restului de ciorba si se lasa cateva minute sa se imbine gusturile. La sfarsit se potriveste de sare si se adauga verdeata. Se serveste alaturat cu mamaliguta.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise