Ciorba de perisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • apa
  • 1 kg carne tocata vita + porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • piper
  • sare
  • bors
  • patrunjel
  • bulion
  • 2 oua
  • 1-2 mani de orez

Mod de preparare

Se pune, intr-o cratita mai mare, apa la fiert. Se taie cubulete 1 ceapa si morcovul si se pun in oala.

Perisoarele:

Intr-un castron se pune carnea, se taie cealalta ceapa cubulete, se pun oulele, piper, sare, patrunjel tocat si orezul. Se amesteca bine.

Se fac perisoare (mai mari sau mai mici -mie imi plac perisoarele mici:D- dupa gustul fiecaruia). Se pun in oala. Cand incep sa fiarba or sa iasa la suprafata. Se lasa sa fiarba.

Mai pe la sfarsit se adauga 2-3 linguri de bulion, se pune sare (dupa gust), si o mana de orez daca vreti(mie nu-mi place cu orez asa ca nu am pus:D -vedeti sa nu puneti prea mult orez ca sa nu se ingroase prea mult).

Se fierbe fierbe borsul (daca e lichid) si se acreste dupa gust sau se adauga Bors Magic (praf).

Mai lasati sa dea in 2-3 clocote si pe urma e gata (mai bine gustati dintr-o perisoara si vedeti daca e fiarta).

Se serveste cu patrunjel pe deasupra.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise